4
Υγεία & Fitness

Coloring therapy στο κινητό σου για να μειώσεις το στρες

Coloring therapy στο κινητό σου για να μειώσεις το στρες
Τα βιβλία ζωγραφικής anti-stress είναι διάσημα. Τώρα μπορείς να ηρεμείς χρωματίζοντας στην οθόνη του κινητού ή του tablet σου. To Colorfy είναι το app που δεν ήξερες ότι χρειάζεσαι.

Έχεις δοκιμάσει, να πάρεις ένα βιβλίο από αυτά που είχαμε όταν ήμασταν παιδιά, τότε που παίρναμε μαρκαδόρους, χρωματιστά μολύβια και προσπαθούσαμε να μη μας φύγει το χρώμα έξω από τις γραμμές; Σου φαίνεται αστείο, ενήλικος άνθρωπος, να ζωγραφίζει με ξυλομπογιές;

Κι όμως, ακόμη και οι ψυχολόγοι το συνιστούν, για τη μείωση του στρες. Αν ξεπεράσεις τις αναστολές και το δοκιμάσεις, θα διαπιστώσεις κι εσύ πόσο χαλαρωτικό μπορεί να είναι.

Αν δε θες να κάθεσαι, όμως, με ένα τέτοιο βιβλίο και χρωματιστά μολύβια κρυμμένα στο συρτάρι σου, υπάρχει και η ψηφιακή λύση. Το Colorfy είναι ένα τέτοιο app για smartphone ή tablet, το οποίο μπορεί να σου χαρίσει ατελείωτες ώρες χαράς και δημιουργίας ή έστω λίγα λεπτά χαλάρωσης, κάθε μέρα. Η εφαρμογή διατίθεται δωρεάν για Android και iOS. Εξοπλίσου με smartphone τελευταίας τεχνολογίας σε ένα κατάστημα ΓΕΡΜΑΝΟΣ και COSMOTE.

Μόλις κατεβάσεις και εγκαταστήσεις το Colorfy, η πρώτη εικόνα που θα δεις θα είναι μια εισαγωγική μισοτελειωμένη εικόνα, έτσι ώστε να καταλάβεις πως δουλεύει το σύστημα. Όχι πως είναι δύσκολο: απλά γεμίζεις τις άδειες περιοχές με όποιο χρώμα σου αρέσει, και με όποιον τρόπο σου αρέσει. Υπάρχουν κάποια βασικά χρώματα, 72 τον αριθμό, ενώ κάθε μέρα διατίθεται και μια δωρεάν παλέτα συν άλλες δύο συλλογές χρωμάτων με όνομα «Φθινόπωρο» και «Χαλαρή φάση».

Τα διαθέσιμα σχέδια είναι άπειρα, χωρισμένα σε κατηγορίες, οι οποίες ξεκινούν από απλά σχήματα και φτάνουν μέχρι γατιά, άλλα ζώα, μέχρι και Ινδικές μάνταλες!

Εκτός της ζωγραφικής, το app έχει και λειτουργία που μοιάζει με το instagram: μπορείς να δεις, να κάνεις like και να σχολιάσεις ζωγραφιές άλλων, να μοιραστείς τις δημιουργίες σου με φίλους και followers, και να συζητήσεις για αυτά, είτε στο social network της επιλογής σου, είτε μέσω προσωπικού μηνύματος!

Λοιπόν, αν η ζωγραφική είναι κάτι που σε χαλαρώνει, μην χάνεις χρόνο! Κατέβασε το Colorfy και ξεκίνα να χρωματίζεις!