8
Ψυχαγωγία

IGTV – Το YouTube έχει ανταγωνισμό

IGTV – Το YouTube έχει ανταγωνισμό
Γνώρισε την υπηρεσία IGTV που φέρνει τη λειτουργικότητα του YouTube μέσα στο Insagram.

Σε απευθείας ανταγωνισμό με το Youtube μπαίνει πλέον το Instagram, αφού ανακοίνωσε πως θα δώσει τη δυνατότητα στους χρήστες να ανεβάζουν στον λογαριασμό τους βίντεο με διάρκεια έως και μια ώρα. Πλέον, ανοίγοντας τη γνωστή εφαρμογή μπορείς να παρατηρήσεις ένα νέο εικονίδιο στο πάνω δεξί μέρος της οθόνης που μοιάζει με τηλεόραση, το οποίο οδηγεί στη νέα λειτουργία IGTV. Το IGTV, ακρωνύμιο των λέξεων που είναι τα αρχικά των λέξεων «Instagram Television» είναι μια νέα εφαρμογή διαθέσιμη για download σε iOS και Android συσκευές, μέσα από την οποία μπορεί κανείς να έχει πρόσβαση στα νέα χαρακτηριστικά.

Η παρουσίαση του IGTV ξεκίνησε με την ανακοίνωση ότι το Instagram έχει ξεπεράσει το 1 δισεκατομμύριο ενεργούς χρήστες και στη συνέχεια ακολούθησε το λανσάρισμα την νέας υπηρσίας. Η νέα εφαρμογή είναι προσβάσιμη και μέσα από το Instagram, ενώ διαφοροποιείται από το YouTube και το Facebook Watch από το γεγονός ότι το βάρος πέφτει καθαρά στον mobile χρήστη με τα βίντεο να εμφανίζονται σε κάθετη διάταξη.

Έως μία ώρα βίντεο

Πλέον τα βίντεο στο Instagram που θα δημοσιεύονται στο IGTV θα έχουν διάρκεια από 15 δευτερόλεπτα έως και 1 ώρα, σε αντίθεση με τα απλά βίντεο διάρκειας έως και 1 λεπτό. Επίσης, μπορείς μέσω της λειτουργίας της τηλεόρασης να σταματάς εύκολα ένα βίντεο με το εικονίδιο παύσης, καθώς και να το προχωράς μπροστά ή πίσω στο σημείο που θέλεις.

Μέσα στο IGTV, έχεις τη δυνατότητα να δεις βίντεο από χρήστες τους οποίους ακολουθείς και έχουν δημιουργήσει κανάλι, βίντεο τα οποία είναι δημοφιλή και βίντεο που προτείνονται για σένα. Φυσικά, υπάρχει και η αναζήτηση. Στα βίντεο μπορείς να κάνεις κανονικά like, να αφήσεις σχόλιο και να τα στείλεις μέσω προσωπικού μηνύματος σε άλλον χρήστη.

Για… προχωρημένους χρήστες

Αν βλέπεις τη δημιουργία βίντεο πιο επαγγελματικά και θες να «χτίσεις» το δικό σου κοινό, τότε μπορείς να φτιάξεις δωρεάν κανάλι στο Instagram. Για να το κάνεις αυτό, μπες στο IGTV, πάτησε στο εικονίδιο με το γρανάζι και στη συνέχεια «Δημιουργία καναλιού».

Οι απαιτήσεις για τα βίντεο είναι οι εξής: Για χρήστες με πολλούς followers, η διάρκεια μπορεί να φτάσει την 1 ώρα, η μορφή του αρχείου προς ανέβασμα θα πρέπει να είναι mp4, ενώ ο προσανατολισμός πρέπει να είναι κάθετος με ελάχιστη αναλογία διαστάσεων 4:5 και μέγιστη 9:16. Επίσης, το ελάχιστο μέγεθος αρχείου για διάρκεια έως 10 λεπτών είναι 650 MB, ενώ για διάρκεια έως 60 λεπτών είναι 5,4 GB. Εννοείται ότι τα βίντεο ακολουθούν τους «Κανόνες κοινότητας» του Instagram.

Αφού ανεβάσεις το βίντεο μέσω κινητού ή υπολογιστή, μπορείς να προσθέσεις τίτλο, περιγραφή και φωτογραφία εξώφυλλου και να το κοινοποιήσεις σε οποιαδήποτε Facebook σελίδα είσαι διαχειριστής.

Τέλος, μπορείς να δεις στατιστικά στοιχεία των βίντεο στο IGTV, όπως τα «Μου αρέσει!», τα σχόλια, τον αριθμό των προβολών, το μέσο ποσοστό παρακολούθησης βίντεο, καθώς και ένα γράφημα διατήρησης κοινού.

Το μόνο που μένει να κάνεις, είναι να αποκτήσεις ένα smartphone τελευταίας τεχνολογίας που θα βρεις σε ένα κατάστημα ΓΕΡΜΑΝΟΣ και COSMOTE για να καταγράφεις σε υψηλή ανάλυση κάθε στιγμιότυπο!