7
Τεχνολογία

Τα καλύτερα tablets-σημειωματάρια

Τα καλύτερα tablets-σημειωματάρια
Παρουσιάζουμε τα κορυφαία tablets που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να γράφεις σημειώσεις, να σχεδιάζεις και γενικά να αξιοποιήσεις την οθόνη, το ψηφιακό πενάκι και τα συνοδευτικά apps σαν να είχες μολύβι και χαρτί.

Η γραφή είναι μια διαδικασία η οποία έχει μειωθεί τα τελευταία χρόνια, καθώς ολοένα και περισσότερες δουλειές μεταβαίνουν στον ψηφιακό κόσμο και η χρήση πληκτρολογίου γίνεται πιο συχνή. Για συγκεκριμένες δουλειές, μάλιστα, το χαρτί και το μολύβι (ή στυλό) έχουν εξαφανιστεί εντελώς. Το γράψιμο, όμως, αποδεδειγμένα ενισχύει την μνήμη και τη συγκράτηση πληροφοριών, κάτι που η πληκτρολόγηση ή η γραφή σε οθόνη αφής δεν το κάνουν. Ακόμη και η απλή διεργασία του να κρατάς σημειώσεις σε ένα τετράδιο είναι πολύ σημαντική. Οι περισσότεροι άνθρωποι στα σημειωματάριά τους βάζουν και διάφορα διακριτικά, κάνουν μικρές ζωγραφιές, προσθέτουν μικρά σκίτσα, έτσι ώστε να κάνουν τις σημειώσεις τους πιο κατανοητές ή να επισημάνουν κάτι. Αυτό δεν γίνεται με το πληκτρολόγιο.

Η τεχνολογία, όμως, έχει προσθέσει στη φαρέτρα της κι αυτό το βέλος, επιτρέποντας σε συσκευές τύπου tablet να συνεργάζονται με ειδικά στυλό και να επιτρέπουν στο χρήστη να γράψει πάνω στην οθόνη. Τα οφέλη αυτού είναι πολλά. Εκτός του ότι δεν έχεις ένα επιπλέον πράγμα να κουβαλάς, έχεις στη διάθεσή σου όλες τις σημειώσεις σου, χωρίς να φθείρονται, να λερώνονται ή να σκίζονται, χωρίς να πρέπει να μεταφέρεις κιλά χαρτιού, και σαφώς πιο οργανωμένα! Τα tablets που υποστηρίζουν στυλό, όμως, έχουν και το πλεονέκτημα του ότι είναι κανονικά tablets, στα οποία μπορείς και να δεις βίντεο, να χαζέψεις στο Facebook ή στο Instagram, να σερφάρεις στο internet, ή απλά να ακούσεις μουσική.

Τα tablets που υποστηρίζουν αυτή τη λειτουργία δεν είναι πολλά, αλλά αρκετά για να έχεις πολλές επιλογές. Ας δούμε τα πιο καλά.

Microsoft Surface Pro 9

Η πρόταση της Microsoft βασίζεται στα Windows και σε επεξεργαστή Intel, κάτι που σημαίνει πως μπορεί να τρέξει όλα τα γνωστά προγράμματα. Παράλληλα, η οθόνη του είναι 13 ιντσών και αρκετή για να μπορείς να διαβάσεις ένα αρχείο και να έχεις ανοιχτό το σημειωματάριο δίπλα! Επίσης, η Microsoft εγγυάται πως η συνεργασία με τον κανονικό σου υπολογιστή θα είναι απροβλημάτιστη.

Samsung Galaxy Tab S8 Plus

Η πρόταση της Samsung βασίζεται στο Android και έχει πλήρη λειτουργικότητα και απίστευτη οθόνη AMOLED. Η απόκριση του στυλό (S Pen) είναι ταχύτατη και σου επιτρέπει να κρατάς σημειώσεις με πλήρη ακρίβεια, αλλά και μετατροπή του χειρόγραφου σε ψηφιακή μορφή, και στα Ελληνικά! Ίσως το δυνατότερο Android tablet στην αγορά. Βρες στον ΓΕΡΜΑΝΟ.

Lenovo Tab P11+

Μια ακόμη πρόταση βασισμένη στο Android, το tablet της Lenovo έρχεται με το Precision Pen 2 το οποίο βοηθά με την ακρίβειά του στο γράψιμο. Παράλληλα, η μπαταρία του κρατά πολλές ώρες, ενώ η συσκευή συνοδεύεται και από πληκτρολόγιο! Αποτελεί δυνατή επιλογή με λογικό κόστος.
Θα το βρεις εδώ!

Apple iPad Pro

Η Apple ήταν η εταιρεία που έφερε πάλι το στυλό στη μόδα! Το iPad Pro έρχεται με τον πανίσχυρο επεξεργαστή M2 της ίδιας της Apple, αλλά και με το Apple Pen 2ης γενιάς, το οποίο κάνει τεράστια διαφορά. Μάλιστα, εκτός των απλών σημειώσεων, το iPad Pro διαπρέπει και στην ψηφιακή τέχνη, μιας και επιτρέπει τη ζωγραφική ή το σκίτσο όπως κανένα άλλο tablet στην αγορά.
Στον ΓΕΡΜΑΝΟ θα βρεις και το συγκεκριμένο και όλα τα iPad της Apple.