16
Τάσεις και Ενδιαφέροντα

Τα πιο περίεργα gadgets που είδαμε στη CES 2024

Τα πιο περίεργα gadgets που είδαμε στη CES 2024
Εκτός από τα τυπικά (τηλεοράσεις, κινητά κ.λπ), στο περιθώριο της CES 2024, είδαμε επίσης αρκετές ανακοινώσεις προϊόντων που οι εταιρείες δημιούργησαν επειδή μπορούσαν, ίσως χωρίς να σκεφτούν αν θα έπρεπε. Ας ρίξουμε μια ματιά στα πιο περίεργα gadgets που ξεχωρίσαμε στη φετινή έκθεση.

Η CES θα μπορούσε άνετα να χαρακτηριστεί… πανηγύρι της τεχνολογίας. Σε απόλυτη αντιστοιχία με τα δικά μας πανηγύρια, έτσι και στη CES βρίσκει κανείς ενδιαφέροντα πράγματα, χρήσιμα πράγματα, αλλά και πολλά πράγματα που ξεκινούν από το “περίεργο” και φτάνουν μέχρι τις πιο ακραίες περιπτώσεις του “γιατί;” Η απάντηση, προφανώς, είναι “γιατί μπορούν”! Έτσι, λοιπόν, κι εμείς κάνουμε τη δική μας λίστα για τα πιο περίεργα τεχνολογικά κατασκευάσματα που είδαμε στη φετινή CES!

Samsung Ballie

Οι σχεδιαστές του σίγουρα έβλεπαν πολύ Star Wars, και σχεδίασαν ένα ρομπότ σε μορφή μπάλας (βλέπε BB-8) το οποίο λειτουργεί ταυτόχρονα ως αυτοκινούμενος projector και ψηφιακός βοηθός.

Beatbot AquaSense Pro

Οι Αμερικάνοι τα λένε “first world problems”, κι εδώ έχουμε την απόλυτη επιβεβαίωση. Οι ρομποτικές σκούπες πλέον είναι στα σπίτια πολλών, κρατώντας τα σκουπισμένα και καθαρά, όμως τι γίνεται με την… πισίνα; Ανεπίτρεπτο να μην υπάρχει ένα ρομπότ και για να σκουπίζει τον πάτο της πισίνας. Η Beatbot, λοιπόν, κάλυψε αυτή τη φλέγουσα ανάγκη με το AquaSense, για να κοιμάσαι ήσυχος τα βράδια, γνωρίζοντας πως το πρωί θα κάνεις τις απλωτές σου στην πεντακάθαρη πισίνα σου, προτού πας στο γραφείο – μάλλον σε κάποιον ουρανοξύστη του Manhattan – για δουλειά.

Samsung Music Frame

Οι Κορεάτες σχεδιαστές είχαν μεγάλη έμπνευση φαίνεται, κι εδώ έχουμε το Music Frame, πάλι από τη Samsung, η οποία θέλει να κρύψει ένα ηχείο σε ένα κάδρο. Το ψηφιακό κάδρο κρύβει ένα ηχείο από πίσω, ενώ μπροστά μπορείς να βάλεις όποια φωτογραφία θέλεις. Η λογική είναι να έχεις ένα πλήρες σύστημα surround στο σπίτι σου, χωρίς ορατά ηχεία.

Ποντίκι & πληκτρολόγιο με… μανιβέλα

Η πασίγνωστη εταιρεία σκέφτηκε, σκέφτηκε, και τελικά το βρήκε! Αυτό που χρειάζεται για να πετύχουν τα ασύρματα πληκτρολόγια και τα ποντίκια είναι να μην ξεμένουν από μπαταρία ποτέ. Έτσι, έφτιαξαν ένα πληκτρολόγιο και ένα ποντίκι τα οποία από κάτω έχουν… μανιβέλα! Αν αδειάσει η μπαταρία, απλά πιάνεις τη μανιβέλα και φορτίζεις την ενσωματωμένη μπαταρία, κάνοντας και λίγη γυμναστική παράλληλα. Ένα λεπτό… κούρδισμα σου δίνει 30 λεπτά χρήσης.

Flappie smart catflap

Αν έχεις γάτα και ζεις στη… μεζονέτα με την πισίνα που λέγαμε παραπάνω, και έχεις και cat flap για να μπαινοβγαίνει η γάτα σου στο σπίτι, τότε ίσως έχεις το τεράστιο πρόβλημα πως η γάτα σου φέρνει… φαγητό: ποντίκια, περιστέρια, φίδια, ή ό,τι άλλο το αγαπημένο σου αιλουροειδές θεωρεί πως εσύ είσαι παντελώς άχρηστος να κυνηγήσεις και να πιάσεις, οπότε θα ψοφήσεις της πείνας αν δεν στο φέρει. Το Flappie είναι ένα έξυπνο cat flap, το οποίο έχει κάμερα και τσεκάρει αν η γάτα σου έχει στο στόμα της τον… Tweety ή αν έπιασε τον Jerry και στον φέρνει πεσκέσι για πρωινό, και δεν ανοίγει! Απλά πρόσεχε όπως θα βγαίνεις από την πόρτα, γιατί ο Jerry ή ο Mickey Mouse μπορεί να είναι ακριβώς απ’ έξω.