14
Πολίτης του Σήμερα

Virtual meeting όπως θα έπρεπε να είναι

Virtual meeting όπως θα έπρεπε να είναι
Ξέχνα τα έξυπνα φόντα του Zoom. Τώρα, το Microsoft Teams μπορεί να βάλει τα μέλη μιας ομάδας που συμμετέχουν σε τηλεδιάσκεψη στον ίδιο εικονικό χώρο.

Μέχρι τώρα, το Zoom αποτελούσε το υπ’ αριθμόν 1 εργαλείο για τηλεδιασκέψεις και ομαδικές βιντεοκλήσεις. Μπορεί να έχεις συνηθίσει, αν δουλεύεις κι εσύ με κάτι τέτοιο, στην τυπική όψη των τετραγώνων που μοιάζουν με video wall. Τώρα, όμως, η Microsoft θέλει να δώσει σε τηλεδιασκέψεις και βίντεο-meetings μια πιο ανθρώπινη εικόνα. Και κάπως έτσι εγένετο Together Mode στο Microsoft Teams. Η νέα λειτουργία του Teams χρησιμοποιεί σύστημα – τι άλλο; – τεχνητής νοημοσύνης για να τοποθετήσει την εικόνα όλων των συμμετεχόντων σε ένα κοινό φόντο – ή «χώρο». Και μάλιστα μπορεί να το κάνει για έως και 49 άλλους συμμετέχοντες.

Το Together Mode φιλοδοξεί να κάνει λίγο πιο ανθρώπινη την εμπειρία, κάνοντάς σε να νιώθεις πως βρίσκεσαι στο ίδιο δωμάτιο με τους υπόλοιπους. Επίσης βοηθά στο να εστιάσεις στο πρόσωπο και στις κινήσεις του σώματος των συνεργατών σου, διευκολύνοντας την ανάγνωση των μη λεκτικών πληροφοριών που μεταφέρονται μέσω των κινήσεων του σώματος, όταν κάποιος μιλάει.

Στο Together Mode μπορείς να επιλέξεις διάφορες οπτικές, όπως αμφιθέατρο ή τραπέζι συσκέψεων. Η λειτουργία αυτή μπορεί επίσης και να σε κάνει να προσέχεις περισσότερο, μειώνοντας τη βαρεμάρα του να βλέπεις συνεχώς την ίδια εικόνα με τα τετραγωνάκια.

Το Together Mode έχει ήδη ενσωματωθεί στο Teams με την όψη αμφιθεάτρου, ενώ οι υπόλοιπες όψεις θα έρθουν συντόμως. Πως το ενεργοποιείς; Απλό:

  • βεβαιώσου πως έχεις ενημερωμένο το Teams στην πιο πρόσφατη έκδοση
  • ξεκίνα μια κλήση
  • κάνε κλικ στις τρεις τελείες πάνω αριστερά
  • κάνε κλικ στο Together Mode

Αυτό ήταν! Τώρα μπορείς να… τηλεμεταφερθείς στο αμφιθέατρο.

Βιντεοκλήσεις όμως χωρίς ένα αξιόπιστο και καλό laptop δεν γίνεται. Εάν θεωρείς ότι το υφιστάμενο laptop σου δεν σε καλύπτει πέρνα μια βόλτα από τα καταστήματα ΓΕΡΜΑΝΟΣ για να αναβαθμιστείς.

Κλείνοντας, δε μπορούμε να μην παρατηρήσουμε το πόσο έχουν βελτιωθεί τα πράγματα μέσα στους τελευταίους μήνες, όσον αφορά την τηλε-εργασία. Τα προγράμματα τηλεδιασκέψεων έχουν αποκτήσει πολύ περισσότερες δυνατότητες τους τελευταίους 6 μήνες παρά τα προηγούμενα 6 χρόνια! Και βέβαια, με όλες τις μεγάλες εταιρείες πληροφορικής όπως η Google ή το Facebook να δηλώνουν πως θα συνεχίσουν την εργασία από το σπίτι και για το 2021 (στους δικούς τους υπαλλήλους, προφανώς), τα συστήματα τηλε-εργασίας και τηλεδιασκέψεων αναμένεται να γίνονται όλο και καλύτερα!

Επιτέλους!