14
Πολίτης του Σήμερα

Ποιος έχει την πιο φθηνή βενζίνη; Τώρα ξέρεις!

Ποιος έχει την πιο φθηνή βενζίνη; Τώρα ξέρεις!
Με τις τιμές των καυσίμων να είναι κυριολεκτικά “φωτιά” όλοι αναζητούν το πιο φθηνό πρατήριο. Το FuelGR είναι ένα site/app που παρουσιάζει σε πραγματικό χρόνο τις τιμές των καυσίμων και μάλιστα σε χάρτη και με χρήση GPS.

Η αγορά έχει αλλάξει άρδην τα τελευταία λίγα χρόνια. Εκεί που συνηθίζαμε να βγαίνουμε στα μαγαζιά αναζητώντας προϊόντα και καλύτερες τιμές, πλέον το κάνουμε απλά για τη βόλτα, μιας και οι περισσότεροι εξ ημών έχουμε ήδη κάνει ενδελεχή έρευνα αγοράς στο internet, ψάχνοντας στα γνωστά “ψαχτήρια” τα προϊόντα που μας αρέσουν και έχοντας ήδη βρει τις καλύτερες τιμές. Πιθανώς να τα έχουμε ήδη παραγγείλει κιόλας. Αλλά μέχρι τώρα δεν μπορούμε να κάνουμε το ίδιο και για πρατήρια καυσίμων. Ή μήπως μπορούμε;

Εδώ και χρόνια υπάρχει η επίσημη σελίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης, το fuelprices.gr, το οποίο όμως είναι κάπως δύσχρηστο και σίγουρα όχι εργονομικό. Μπορείς να βρεις τα φθηνότερα πρατήρια ανά δήμο, αλλά αυτή η ταξινόμηση σε μια ατελείωτη λίστα δεν είναι κάτι που μπορείς να κάνεις κάθε τόσο. Επίσης, δεν μπορείς να δεις τα αποτελέσματα σε χάρτη, αλλά ούτε και να βρεις κάποιο φθηνότερο πρατήριο που μπορεί να βρίσκεται πολύ κοντά σου αλλά σε διπλανό δήμο. Τώρα, όμως, μπορείς!

To COSMOTE Insurance έχει συνεργαστεί με το fuelGR, μια πρωτοποριακή εφαρμογή που ξεκίνησε από το Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και πλέον είναι η κορυφαία εφαρμογή προβολής δεδομένων τιμών καυσίμων και πρατηρίων καυσίμων στη χώρα μας! Τώρα μπορείς απλά να επισκεφθείς τη διεύθυνση www.cosmoteinsurance.gr/ci/fuel-gr και να βρεις στον χάρτη όλα τα πρατήρια (που είναι εγγεγραμμένα στο Υπουργείο Ανάπτυξης και στέλνουν καθημερινά τις τιμές των καυσίμων) που βρίσκονται κοντά στην τοποθεσία σου. Μάλιστα, μπορείς να ορίσεις και το “παράθυρο” τιμών που σε ενδιαφέρουν, αλλά και το είδος του καυσίμου που σε ενδιαφέρει.

Το ακόμη πιο ενδιαφέρον είναι πως το fuelGR διαθέτει και app για Android αλλά και iOS, γιατί καλό είναι το site, αλλά όταν ψάχνεις για πρατήριο συνήθως δεν έχεις το laptop μαζί σου στο αυτοκίνητο! Η λειτουργικότητα είναι ίδια – έως και καλύτερη – και μπορείς να δεις ακριβώς πού βρίσκεται το πρατήριο με την φθηνότερη βενζίνη (ή πετρέλαιο, αέριο, ή ό,τι άλλο καίει το όχημά σου) στην περιοχή που βρίσκεσαι εκείνη τη στιγμή!

Τώρα, λοιπόν, ξέρεις! Για να μην πληρώνεις τη βενζίνη… χρυσή, μπες στο COSMOTE Insurance και βρες το φθηνότερο πρατήριο της εταιρείας καυσίμων που προτιμάς, για το είδος καυσίμου που χρησιμοποιείς!